新闻1

Lev Sotkov, en tidligere generalmajor i KGB og pensioneret efterretningsofficer, blev fundet død i sin lejlighed i Moskva, oplyser russisk politi torsdag, rapporterede RT.Foreløbige oplysninger tyder på, at hr. Sotskov, 90, dræbte sig selv med en pistol tilbage fra slagmarken.

 

Russisk politi sagde, at Sotskovs kone fandt hans lig på badeværelset i deres lejlighed i det sydvestlige Moskva ved middagstid søndag.Sotskoff blev skudt én gang i hovedet.Politiet siger, at de foreløbige oplysninger tyder på, at dødsfaldet var et selvmord.Ved Sotskovs side var en Tokarev TT-30 halvautomatisk pistol sammen med en seddel, der forklarede dens herkomst, hvori det bemærkes, at Sotskov havde modtaget relikvien fra slaget ved Normenkan i 1989.

 

I en kommentar til Sotkovs død sagde Sergei Ivanov, leder af SVRs pressekontor: "Desværre er en fremragende SVR-generalmajor afgået ved døden."Den russiske avis Kommersant rapporterede, at Sotkov var alvorligt syg og gentagne gange havde fortalt sine pårørende, at han var "træt af livet".Sotkov blev født i Leningrad i 1932 og sluttede sig til KGB i 1959 og tilbragte mere end 40 år i sovjetisk og russisk udenrigs- og central efterretningstjeneste.


Indlægstid: 17-jun-2022