Den tidligere amerikanske præsident Donald Trumps Mar-a-Lago resort i Florida blev onsdag angrebet af FBI.Ifølge NPR og andre mediekilder ledte FBI i 10 timer og tog 12 kasser med materialer fra den aflåste kælder.

Christina Bobb, advokat for Mr. Trump, sagde i et interview mandag, at eftersøgningen tog 10 timer og var relateret til materialer, som Mr. Trump tog med sig, da han forlod Det Hvide Hus i januar 2021. Washington Post sagde, at FBI fjernet 12 kasser fra et aflåst underjordisk depotrum.Indtil videre har justitsministeriet ikke reageret på eftersøgningen.

Det er ikke klart, hvad FBI fandt i razziaen, men amerikanske medier mener, at operationen kan være en opfølgning på januar-razziaen.I januar fjernede Nationalarkivet 15 kasser med klassificeret Hvide Hus-materiale fra Mar-a-Lago.Listen på 100 sider indeholdt breve fra tidligere præsident Barack Obama til sin efterfølger, samt Trumps korrespondance med andre verdensledere, mens han var i embedet.

Æskerne indeholder dokumenter, der er underlagt præsidentens arkivlov, som kræver, at alle dokumenter og arkivalier relateret til officiel virksomhed skal indleveres til Rigsarkivet til opbevaring.


Indlægstid: Aug-10-2022