talafou2

Ua fa'alogoina e Tesla le fa'ailo mo le tele o le fa'amalologa i le tala fa'asolopito, ina ua amata ona fa'ate'a galuega a le tele o kamupani a Amerika.Na lapatai mai le Pule Sili o Musk e tatau ona taulai atu Tesla i tau ma tupe maua, ma o le ai ai taimi faigata i luma atu.E ui o le solomuli a Musk ina ua uma le vevesi e pei o le canary i le maina koale, o le gaioiga a Tesla atonu e le o se faʻalavelave sese e uiga i suiga laiti i le alamanuia.

 

Fa'atauga pa'u $74 piliona i le po.

 

I le lotolotoi o le televave o tau ma le paʻu o le tamaoaiga i le tamaoaiga o le lalolagi, na lipotia mai ai foi e le kamupani malosi fou Tesla le faʻamalolo.

 

Na amata le tala i le Aso Tofi talu ai ina ua auina atu e Musk se imeli i pulega o kamupani ua faaulutalaina "Global hiring rest," lea na fai mai ai musk, "E i ai soʻu lagona leaga e uiga i le tamaoaiga."Fai mai Mr Musk o Tesla o le a faaitiitia ana tagata faigaluega totogi i le 10 pasene ona ua "ova le aufaigaluega i le tele o vaega".

 

E tusa ai ma le Tesla's US regulatory filings, o le kamupani ma ona lala sa i ai le toeitiiti 100,000 tagata faigaluega i le faaiuga o le 2021. I le 10%, o le faʻamutaina o galuega a tesla e mafai ona i le sefulu afe.Peita’i, o le imeli na ta’ua ai o le fa’amavaeina o le a le afaina ai i latou e fai ta’avale, fa’apipi’i ma’a pe fa’apipi’i fo’i fa’ato’aga o le la, ma o le a fa’ateleina fo’i e le kamupani le aofa’i o tagata faigaluega le tumau.

 

O lea fa'aletonu na mafua ai ona pa'u le tau o fa'atauga a Tesla.E oʻo atu i le tapunia o fefaʻatauaiga i le aso 3 o Iuni, na paʻu i lalo sea Tesla i le 9%, faʻaumatia pe tusa ma le $ 74 piliona le tau o maketi i le po, o le pa'ū sili lea e tasi le aso i manatuaga talu ai nei.O lenei mea na afaina ai le tamaoaiga patino a Musk.E tusa ai ma faʻatusatusaga Real-time a Forbes Worldwide, Musk leiloa $ 16.9 piliona i le po, ae tumau pea le tagata mauoa i le lalolagi.

 

Masalo i se taumafaiga e faʻaitiitia popolega i tala fou, na tali atu Musk i luga o le aufaasālalau i le aso 5 o Iuni o le a faʻateleina pea le aufaigaluega a tesla i le isi 12 masina, ae o totogi o le a tumau pea le mautu.

 

O le fa'amalologa a Tesla atonu na amata.Na lafo e Musk se imeli e faʻailoa ai le faʻaiʻuga o le tulafono a le ofisa o fale a tesla - e tatau i tagata faigaluega ona toe foʻi i le kamupani pe alu.Ole tulaga ole "40 itula ile vaiaso ile ofisa" e maualalo ifo nai lo tagata faigaluega fale gaosimea, fai mai le imeli.

 

E tusa ai ma le aufaipisinisi pisinisi, o le gaioiga a Musk atonu o se ituaiga o le faʻamaloloina o loʻo fautuaina e le HR HR, ma e mafai e le kamupani ona faʻasaoina se totogi o le vavae ese pe a fai o tagata faigaluega e le mafai ona toe foʻi mai e faʻamavae ma le lotomalie: "Na te iloa o le a i ai tagata faigaluega e le mafai. toe fo’i mai ae e te le toe totogia se taui.”

tala fou 

Vaai i lalo i tulaga tau tamaoaiga

 

“E sili atu ia te a’u le manatu sese sese nai lo le manatu sese sese.”Sa masani ona avea lenei ma filosofia sili ona lauiloa a Musk.Ae o Mr Musk, e pei ona ia mautinoa, ua amata ona mataala.

 

E toʻatele e talitonu o le gaioiga a Musk e mafua saʻo ona o le pisinisi fou o taavale afi i se taimi faigata - Tesla o loʻo mafatia i le le lava o vaega ma le faʻaogaina o laina le mautu.Ua uma ona tipiina e le au suʻesuʻe faletupe o tupe teufaafaigaluega a latou faʻatatau o le faʻatauina o le kuata lona lua ma le tausaga atoa.

 

Ae o le mafuaʻaga autu o Musk e matua popole lava i le tulaga le lelei o le tamaoaiga o Amerika.O Bai Wenxi, o le pule sili o le tamaoaiga o le IPG China, na ia taʻu atu i le Beijing Business Daily e faapea o mafuaaga sili ona taua mo le faateʻaina o tesla o le le mautonu e uiga i le tamaoaiga o Amerika, o le siʻitia o le tamaoaiga o le lalolagi ma le le faʻamaopoopoina o gaosiga e mafua mai i le sapalai o filifili fagu e leʻi foia e pei ona fuafuaina.

 

I le amataga o lenei tausaga, na ofoina atu ai e Musk lana lava manatu le mautonu i le tamaoaiga o Amerika.Na te vaʻai foʻi i se faʻaletonu fou o le tamaoaiga i le tautotogo poʻo le taumafanafana, ma e le sili atu i le 2023.

 

I le faaiuga o Me, na valoia faalauaitele e Musk o le a feagai le tamaoaiga o Amerika ma se paʻu o le a tumau pe a ma le tausaga i le tausaga ma le afa.Ona o le Fete'ena'iga i le va o Rusia ma Iukureini, o le maualuga o le tamaoaiga o le lalolagi ma le filifiliga a le White House e fa'amalo le fa'aitiitiga fa'aitiitiga, o se fa'alavelave fou e ono tula'i mai i le US.

 

I le taimi nei, o nisi o faʻalapotopotoga, e aofia ai Morgan Stanley, na fai mai o le feʻau a musk e tele lona faʻamaoni, o le tagata sili ona mauoa o le lalolagi e tulaga ese lona malamalama e uiga i le tamaoaiga o le lalolagi, ma e tatau i le aufaipisinisi ona mafaufau ma le totoa i faʻamoemoega tuputupu aʻe a tesla, e pei o tupe mama, e faʻatatau i ana lapataiga. e uiga i galuega ma le tamaoaiga.

 talafou3

E talitonu se polofesa lagolago a Saina, o le siitia o tesla e mafua ona o se tuufaatasiga o mea i totonu ma fafo.E aofia ai e le gata o le faʻamoemoega le mautonu o le lumanaʻi o le tamaoaiga, ae faʻapea foʻi le polokaina o le sapalai o le lalolagi atoa ma ana lava fetuunaiga.E tusa ai ma faʻamatalaga lata mai mai le Wards Intelligence, o le tausaga faʻaletausaga o taʻavale fou na faʻatau atu i le US ia Me e naʻo le 12.68m, i lalo mai le 17m aʻo leʻi tupu le faʻamaʻi.


Taimi meli: Iuni-06-2022