I le avea ai o se tagata taʻavale faʻapolofesa, e mafai ona e feagai ma ituaiga uma o tulaga faigata auala i luga o le auala, ae e le mafai ona e sola ese mai le pogisa, o lea ua avea ai moli o se meafaigaluega taua mo uila.O le asō, o le a ou faʻalauiloaina le malamalama o moli uila mo oe, ina ia mafai ai ona e faʻaaogaina ma le poto ma filifili moli sili ona talafeagai mo oe.

01Aisea ua avea ai le LED ma fa'aoga masani o moli uila?

I aso anamua, o moli xenon o le autu autu lea o moli mo le silia ma le sefulu tausaga seia oʻo i le tulaʻi mai o moli (Light Emitting Diode), ona o le tolu lelei o moli faʻauluulu LED: maualuga le malamalama lelei, faʻaitiitia le faʻaaogaina o le malosi, ma leai se tuai i totonu. moli, vave tali atu i moli, faʻapea ona faʻaititia tele.O le faʻaitiitia o le tau o le gaosiga o le gaosiga, o moli faʻauluulu LED na vave ona avea ma moli autu o le alamanuia.
O le LED o se vaega fa'aeletoroni e mafai ona fa'aliliuina le eletise i le malosi malamalama.I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai uiga o se diode, o lona uiga, o loʻo i ai se eletise lelei ma se pou le lelei.E na'o le susulu o le LED pe a fa'aola mai le eletise lelei.O le mea lea, pe a tuʻuina atu le mana faʻapitoa, o le a susulu le LED.Afai e fa'afeso'ota'i i le isi taimi, o le a moli le LED.
Ina ua uma ona e iloa o le LED e tatau ona avea ma masani o moli uila, e te iloa e ese foi moli uila ma moli uila?

02 Le eseesega i le va o moli uila ma moli i tua

O moli ulu e masani lava o moli, lea e faʻaaogaina e faʻamalamalamaina ai le auala i luma.Mo tagata ti’eti’e uila, o le a sili atu le mana’omia o moli o lo’o i tua, aua afai e te ulufale i se nofoaga e mafai ona e aapa atu ai, e mana’omia se fa’amalamalamaga o le auala i luma atu mo oe.
Ae mo le moli i tua, o le mea moni lava o se moli lapataʻi, lea e faʻaaogaina e faʻamanatu ai i isi tagata faʻaoga i luga o le auala e faʻalogo i lou i ai e aloese mai faʻalavelave.O le susulu ma le malamalama o le lua ua vaevaeina i ni vaega.O le mea muamua o le a sili atu ona susulu ae o le a sili atu le pogisa.
Ou te faʻamoemoe e ala i le faʻasaienisi lauiloa i luga, o le ae iloa atili e uiga i le auala e filifili ai moli.
Po o le fuaiupu lava e tasi:
O le saogalemu o taavale e sili ona taua.


Taimi meli: Apr-13-2022