Ko te taurangi utu kaihoko taone nui o Amerika (CPI-U) i eke ki tetahi atu rekoata teitei i te marama o Haratua, i te whakahē i nga tumanako o te pikinga o te pikinga o te wa tata.Ko nga putea a Amerika i heke mai i runga i nga korero.

 

I te Hune 10, i kii te Tari o Reipa Tatauranga (BLS) i piki te taurangi utu kaihoko a US i te 8.6% i te marama o Haratua mai i te tau i mua atu, ko te teitei rawa mai i te Hakihea 1981 me te ono o nga marama whai muri kua neke ake te CPI i te 7%.I teitei ake ano i te maakete i tumanakohia, kaore i rereke mai i te 8.3 paiheneti i te Paenga-whawha.Ko te whakakore i nga kai me te kaha ngangau, he 6 paiheneti tonu te CPI matua.

 

"He whanui te pikinga, ko nga whare, te penehīni me te kai te mea nui."Ko nga korero a te ripoata BLS.Ko te taurangi utu hiko i piki ake i te 34.6 paiheneti i te marama o Haratua mai i te tau o mua, ko te teitei rawa mai i te marama o Hepetema 2005. Ko te taurangi utu kai i piki 10.1 paiheneti mai i te tau o mua, ko te pikinga tuatahi neke atu i te 10 paiheneti mai i te Maehe 1981.


Wā tuku: Hune-13-2022