O le US urban consumer price index (CPI-U) na toe oso i se isi faamaumauga maualuga ia Me, na teteʻeina ai le faʻamoemoe o le lata mai o le maualuga o tau.US stock futures pa'u malosi i tala fou.

 

I le aso 10 o Iuni, na lipotia mai ai e le Ofisa o Leipa Fuainumera Faamauina (BLS) o le US consumer price index na siitia i le 8.6% ia Me mai le tausaga na muamua atu, o le maualuga lea talu mai Tesema 1981 ma le ono masina sosoo ua sili atu le CPI i le 7%.Na maualuga atu foi nai lo le maketi na faʻamoemoeina, e leʻi suia mai le 8.3 pasene ia Aperila.O le aveeseina o mea'ai ma le malosi, o le CPI autu sa tumau pea i le 6 pasene.

 

"O le faʻaopoopoga e lautele lautele, ma fale, penisini ma meaʻai e sili ona sao."O faʻamatalaga a le BLS lipoti.O le tau o le malosi na siitia i le 34.6 pasene ia Me mai le tausaga na muamua atu, o le maualuga lea talu mai Setema 2005. O le tau o taumafa na siitia i le 10.1 pasene mai le tausaga na muamua atu, o le siitaga muamua lea e sili atu i le 10 pasene talu mai Mati 1981.


Taimi meli: Iuni-13-2022