USA vil angivelig ikke lenger kreve at internasjonale flyreisende testes for COVID-19 før de reiser til USA.Endringen trer i kraft søndag morgen 12. juni, og CENTERS for Disease Control and Prevention (CDC) vil revurdere avgjørelsen etter tre måneder, rapporterte Reuters.Det betyr at folk som flyr til USA ikke trenger å bekymre seg for å bli testet for COVID-19 før de flyr, i hvert fall til sommerreisesesongen er over.

Bildet

Før den rapporterte endringen måtte vaksinerte og uvaksinerte passasjerer testes dagen før de reiste inn i USA, ifølge CDCs reisekravside.Det eneste unntaket er barn under to år, som ikke er testet.

Opprinnelig bekymret for spredningen av Alpha-varianten (og senere av Delta- og Omicron-variantene), innførte USA dette kravet i januar 2021. Dette er det siste luftfartssikkerhetskravet som skal droppes;De fleste flyselskaper sluttet å kreve masker i april etter at en føderal dommer slo ned kravet om offentlig transport.

I følge Reuters angrep en amerikansk flyselskapsleder det amerikanske kravet, mens Deltas administrerende direktør Ed Bastian forsvarte policyendringen og sa at de fleste land ikke krever testing.Storbritannia sier for eksempel at reisende ikke trenger å ta "noen COVID-19-tester" ved ankomst.Land som Mexico, Norge og Sveits har innført lignende politikk.

Andre land, som Canada og Spania, er strengere: vaksinerte reisende er ikke pålagt å levere en test, men et negativt testresultat kreves dersom den reisende ikke kan fremlegge bevis på vaksinasjon.Japans krav er basert på hvilket land den reisende kommer fra, mens Australia krever vaksinasjon, men ikke testing før reisen.


Innleggstid: 13. juni 2022