Uistite sa, že maska ​​zakrýva nos a ústa
Vírus COVID sa šíri kvapôčkami;šíri sa, keď kašleme alebo kýchame alebo dokonca hovoríme.Kvapka z jednej osoby sa prenesie na inú osobu, povedala Dr. Alison Haddock z Baylor College of Medicine.

Doktorka Haddocková hovorí, že vidí chyby v maskách.Masku majte stále na nose a ústach.Doktorka Haddocková hovorí, že vidí ľudí, ako posúvajú masku, aby hovorili.

Ak nosíte masku tak, že vám zakrýva iba ústa, potom prichádzate o príležitosť zabrániť jej prenosu vírusu, vysvetľuje.Ak máte masku okolo brady a potom ju vytiahnete.Znížiť to, to je tiež problém.Všetky tieto dotyky masky umožňujú dostať kvapôčky z masky na ruky a potom ich preniesť na seba.

Neodstraňujte masku príliš skoro
Môžete vidieť ľudí, ktorí si odkladajú masky, keď nastúpia do auta.Doktor Haddock radí, že je najlepšie počkať, kým prídete domov.

"Nasadil som si ho predtým, ako odídem z domu, takže viem, že keď si ho nasadím, mám úplne čisté ruky," povedal Dr. Haddock, "Potom, keď sa vrátim domov, ho úplne vyzlečiem pomocou šnúrok na chrbte a nedotýkam sa toho." časť, ktorá sa dotýkala mojich rúk a úst."

Najdôležitejšie: Nedotýkajte sa časti masky
Pokúste sa odstrániť masku pomocou pások na zadnej strane a snažte sa nedotknúť časti masky.

Keď ju už nosíte, predná časť masky je kontaminovaná alebo potenciálne kontaminovaná,“ vysvetľuje.„Chcete sa uistiť, že nič z toho neprenášate po svojom dome.

Pri každom nosení masku umyte v horúcej vode.


Čas odoslania: Feb-09-2022