Ia mautinoa o loʻo ufiufi e le matapulepule le isu ma le gutu
Ole fa'ama'i ole COVID e sosolo ile matāua;e salalau pe a tatou tale pe mafatua pe talanoa foi.O se matau'a mai le tasi tagata e pasi atu i se isi tagata, o le tala lea a Dr. Alison Haddock, ma le Baylor College of Medicine.

Fai mai Dr. Haddock na te vaai i ni mea sese matapulepule.Taofi le matapulepule i luga o lou isu ma lou gutu i taimi uma.Fai mai Dr. Haddock, na te vaʻaia tagata o loʻo faʻanofoina le matapulepule e talanoa.

Afai e te ofuina le matapulepule faʻapenei e na o le ufiufi o lou gutu, o lona uiga o loʻo e misia se avanoa e taofia ai mai le faʻasalalauina o le siama, o lana faʻamalamalamaga.Afai o lo'o e ofuina le matapulepule i lou auvae ona toso lea i luga.A tuu i lalo, o se faafitauli foi lena.O na pa'i uma o le ufimata e mafai ai ona maua ni matāua mai le ufimata i ou lima ona tu'uina atu lea ia te oe.

Aua le vave aveese le matapulepule
Atonu e te va'aia tagata ua aveese o latou matapulepule pe a latou o'o i totonu oa latou ta'avale.Fai mai Dr. Haddock e sili ona fa'atali se'i e sau i lou fale.

“Ou te ofu ae ou te lei tuua lo’u fale i lena auala ou te iloa ai e mama atoatoa o’u lima pe a ou ofuina,” o le tala lea a Dr. Haddock, “Ae a ou taunuu i le fale e aveese atoa le faaaogaina o fusiua i tua e le pa’i i ai. le vaega ua paʻi mai i oʻu lima i loʻu gutu.”

O le mea pito sili ona taua: Aua le tago i le vaega ufimata
Taumafai e aveese le matapulepule e ala i le faʻaogaina o fusiua i tua ma taumafai e aua neʻi paʻi i le vaega o ufimata ie.

O le taimi lava e te ofuina ai, o le pito i luma o le ufimata ua afaina, pe ono afaina ai, ”o lana tala lea.“E te manaʻo e faʻamautinoa e te le o faʻasalalauina se mea i lou fale.

Fufulu lou matapulepule i le vai vevela i taimi uma e te ofuina ai.


Taimi meli: Feb-09-2022