O Robert Cremer III, le ua masalomia na fana i le Aso Tutoatasi i Highland Park, Ilinoi, na molia i le aso 5 o Iulai i moliaga e fitu o le fasioti tagata i le tulaga muamua, o le tala lea a le loia a Amerika.Afai e ta’usala o ia, e mafai ona fa’asala o ia i le toese mo le olaga atoa.

E silia ma le 70 ta’amilosaga na fanaina e se tagata fana mai luga o le fale i le taimi o le solo o le Tutoatasi i Highland Park, ma maliliu ai tagata e to’a 7 ma manunu’a ai le itiiti ifo ma le 36. Na taofia e leoleo le toatasi o lo o masalomia, o Cremo III, i le faaiuga o Aperila 4.

Cremo III o se tagata pa'epa'e manifinifi ma le tele o pe'a i ona foliga ma lona ua, e aofia ai luga a'e o lona mata agavale.Na sola ese o ia ma ofu o se fafine ma ufiufi le pe’a, ae na iu lava ina maua e leoleo.

O le au faʻasalalauga muamua na lipotia mai o Cremo III o 22, ae mulimuli ane toe faʻaleleia i le 21. O se suʻesuʻega a leoleo na faʻaalia ai na maua faaletulafono e Cremo III ni fana e lima i tausaga talu ai nei, e aofia ai le "fana malosi" na faʻaaogaina i le osofaʻiga.

Cremo III e feagai ma le olaga i le falepuipui e aunoa ma se palola pe a faamaonia moliaga e fitu o le fasioti tagata i le tulaga muamua, o le tala lea a le Loia Faʻaitumalo Eric Reinhart i le Aso Gafua.Fai mai Ms. Rinehart o le a mulimuli mai le tele o moliaga faaopoopo faasaga ia Mr. Cremo.

Fai mai leoleo, o le Crimo III ua leva ona sauni le osofaiga, ae e le o faʻamaonia se mafuaʻaga.

Cremo III na sau i leoleo faalua i le 2019. O le muamua, o se masalomia o le pule i le ola, na aumaia leoleo i le faitotoa.O le taimi lona lua, na ia faamataʻu atu e “fasiotia tagata uma” i lona aiga, o ē na vili leoleo, o ē na ō atu ma ave faamalosi ana pelu e 16, pelu ma naifi.Na ta‘ua e leoleo e leai se faailoga o loo iai sana fana.

Na talosaga Cremo III mo se pemita fana ia Tesema 2019 ma na talia.O le faamatalaga a leoleo na faamatala ai e faapea, i le taimi lea e leʻi lava faamaoniga na ia faia ai se “mataʻu manino ma vave” ma na tuuina atu se pemita.

O le tama o Crimo III, o Bob, o se tagata e ana le faleoloa, na tamoe le manuia mo le pulenuu o Highland Park i le 2019 faasaga ia Nancy Rottling, le pule o le malo.“E tatau ona tatou manatunatu, 'O le a le mea na tupu?'”

Na faamatalaina e aiga ma uo o Ia “ua alu ese ma filemu” o se tama sikauti na mulimuli ane faaalia faailoga o le sauā, lagona le tuulafoaiina ma le ita."Ou te inoino i isi tagata e sili atu le gauai atu i luga o le Initaneti nai lo aʻu," o le tala lea a Cremo III i se vitio na lafoina i luga o le Initaneti.

O se suesuega a leoleo na faaalia ai na saili e Kermo iii le Initoneti mo faamatalaga e uiga i fasiotiga tagata ma sii mai ata sauā e pei o le vavaeina o ulu.


Taimi meli: Iul-06-2022