I le vaitau o faʻamaʻi pipisi, ua faʻateleina le faʻanaunauga o tagata mo se olaga maloloina.O lenei fafaguina o le soifua maloloina ua mafai ai foi ona toatele tagata e auai i le fiafia i taaloga i fafo.
E ui lava e tele faʻatapulaʻaina ona o le faʻamaʻi, taʻavale i luga o le atunuʻu, malafoni ma isi faʻalavelave ua ulufale i se vaitaimi maualalo, ae na matou maua lava se auala e auai ai i taʻaloga i fafo.
O se lipoti ua faaulutalaina “Post-pandemic era: June 2020-June 2021 Behavioral Changes under “National Health” ua faaalia ai o taaloga sili ona lauiloa i fafo o savaliga sopo, uila vilivae ma aʻe papa.

I luga o vae

O le savaliga sopo, e taʻua foi o le savaliga sopo, savaliga sopo poʻo le savaliga, e le o se savaliga i le uiga masani, ae faʻatatau i se faʻamalositino savali mamao mamao i le taulaga, nuʻu i tua poʻo mauga.
I le vaitau o le 1860, na tulaʻi mai ai le savaliga i luga o mauga o Nepal.Na o se tasi o nai mea na saili tagata e faaosofia ma luʻitauina o latou lava tapulaʻa.Ae ui i lea, i aso nei, ua avea ma taʻaloga masani ma soifua maloloina ua sosolo le lalolagi.
O auala savaliga eseese umi ma faigata e maua ai avanoa e le gata mo tagata o loʻo moomoo mo le natura.
Pe o se malaga i le faaiuga o le vaiaso, po o se kolosi e tele aso pe sili atu foi, o se malaga e sola ese mai le aai mo sina taimi mamao mai le uamea ma le sima.
Faʻapipiʻi meafaigaluega, filifili le auala, ma le isi o le faʻatofuina oe lava i le fusi o le natura ma le loto atoa ma fiafia i le malologa ua leva ona leiloa.

Ti'eti'e

E tusa lava pe e te leʻi oʻo i le tietie i le tagata, atonu na e vaʻai i tagata tietie i luga o le auala.
O se uila ma se foliga malosi, se seti atoa o mea faigaluega faʻapolofesa ma malulu, punou ma faʻaofuofu i tua, magoto le ogatotonu o le kalave, ma faʻavave i luma ma le totoa.E taamilo pea uili, o loʻo faʻalautele pea le ala, ma o loʻo lele foi le fatu o le tagata tietie saʻoloto.
O le fiafia o le tietie e taoto i le ea fou i fafo, o le vaaiga e te fetaiaʻi ai i luga o le ala, o le faʻaosofia o le malaga vave, o le tumau i le matagi, ma le fiafia pe a uma le afu tele.
O nisi tagata e filifili se auala e sili ona fiafia i ai ma o i se malaga ti'eti'e mamao;o nisi tagata e tauave uma a latou mea i o latou tua ma tietie na o latou mo le faitau afe o maila, ma lagonaina le saolotoga ma le faigofie o le feoai solo i le lalolagi.
Mo e fiafia i uila, o uila o a latou paaga vavalalata, ma o malaga uma o se malaga matagofie ma a latou paaga.

A'e papa

“Aua o i ai le mauga.”
O lenei upusii faigofie ma lauiloa i le lalolagi, mai le tagata aʻe sili George Mallory, e puʻeina atoatoa le alofa o tagata aʻe mauga uma.
O le a'ea mauga o le uluai taaloga i fafo na atia'e i lo'u atunuu.Faatasi ai ma le faʻaauau pea o le evolusione, o le aʻe mauga i se uiga lautele o loʻo aofia ai suʻesuʻega alpine, aʻe faʻatauva (aʻe papa ma aʻe aisa, ma isi) ma le faʻamalosi mauga.
Faatasi ai ma i latou, o le a'ea'e papa e matua faigata lava ma ua fa'avasegaina o se ta'aloga mata'utia.I luga o puipui papa o maualuga eseese ma itu eseese, e mafai ona e faʻaauau pea ona faʻamaeʻaina gaioiga faʻafiafia e pei o le liliu, toso i luga, gaioiga ma e oʻo lava i le osooso, e pei o loʻo e siva i se "pale i luga o le papa", o le aʻeaʻe papa.
E faʻaaogaina e le au aʻe le masani a le tagata soifua, faʻatasi ai ma le fesoasoani a meafaigaluega faʻapitoa ma le puipuiga o le soa, faʻalagolago naʻo latou lava lima ma vae e pulea ai lo latou paleni, aʻe papa, taʻe, foliga papa, papa ma puipui faʻapitoa, fatuina e foliga mai e le mafai. .“vavega”.
E le gata e mafai ona faʻaaogaina le malosi o maso ma le faʻamaopoopoina o le tino, ae faʻamalieina foʻi le sailiga a tagata o le fiafia ma lo latou manaʻo e faʻatoʻilaloina o latou lava manaʻoga.O le a'ea'e papa e mafai ona ta'ua o se meafaigaluega malosi e fa'amama ai le atuatuvale i le televave o le olaga fa'aonaponei, ma e faasolosolo malie ona fa'afeiloa'i e le to'atele o tupulaga talavou.
I luga o le faʻamoemoega o le faʻamautinoaina o le saogalemu, faʻatagaina oe e te lagona le tapulaʻa aʻo lafoai uma ou faʻafitauli.


Taimi meli: Apr-06-2022