Ankelforstuinger med mild løsnede leddbånd eller delvis riving;I alvorlige tilfeller er det en fullstendig ruptur med ankelsubluksasjon eller en komplisert bruddluksasjon.Etter en ankelforstuing har pasienten smerter, hevelse og ekkymose i den akutte fasen.På dette tidspunktet vil bevegelsen av å gjøre fotinversjon forverre smerten, og å gjøre fotvalgus kan være smertefritt.

Det er mange årsaker til forstuede ankler, og forberedelsesaktiviteten er utilstrekkelig;Ujevn sandholdig jord;Joggeskoene som brukes er ikke bra;Mangel på konsentrasjon under trening;Tråkk på ballen mens du hopper og løper.

Diagnose er lettere, og en foreløpig diagnose kan stilles basert på traumehistorie og symptomer og tegn.Imidlertid bør alvorlighetsgraden av sykdommen differensieres og deretter stilles en korrekt diagnose.Generelt sett, hvis du beveger ankelen, selv om smerten ikke er alvorlig, de fleste av dem er bløtvevsskader, kan du behandle det selv.Hvis du har sterke smerter når du beveger ankelen, kan du ikke stå og bevege deg, smertene sitter på beinet, det kommer en lyd når du forstuer, og du hovner raskt opp etter skaden osv., som er en manifestasjon av bruddet, og du bør straks oppsøke sykehuset for diagnose og behandling.

For mindre alvorlige ankelforstuinger vil umiddelbare kaldkompresser (bløtlagt i kaldt vann i 10-15 minutter) redusere smerte, forhindre overdreven hevelse og bidra til å forhindre blødning inne i vev.Hvis det brukes isbiter, bør de ikke komme i direkte kontakt med huden, ellers kan de brenne huden, og anklene skal bindes med gasbind.Varmtvannsbassenger og kjølige bassenger kan være fordelaktige ved behandling av forstuinger av ankelen, fra å stimulere blodpåfylling til den raskeste tilhelingen og redusere hevelse.Plasser hælen i et varmtvannsbasseng med riktig temperatur i ca. 15 sekunder, vend deretter til kaldtvannsbassenget i ca. 5 sekunder, og så videre.


Innleggstid: mai-09-2022